Aquest bloc no preten sentar càtedra en cap concepte, només vull anar experssant la meva manera de veure les diverses representacions gràfiques, pròpies i alienes. Bàsicament em centraré en la fotografia ja que és del que puc defensar-me millor però hi aniran sortint altres tipus d'opinions (pintura, disseny, còmic...).

M'agradaria molt poder crear discussions constructives ja que, com a no professional de cap tema, puc treure molt de profit de les opinions dels demés (encara que pensin que no en saben prou com per a opinar, excusa que no serveix ja que jo tampoc hi entenc).



_________________________________________________



Este blog no pretende sentar cátedra en ningún concepto, sólo quiero ir expresando mi manera de ver las diversas representaciones gráficas, propias y ajenas. Básicamente me centraré en la fotografía ya que es lo que puedo defenderme mejor pero irán saliendo otros tipos de opiniones (pintura, diseño, cómic ...).

Me gustaría mucho poder crear discusiones constructivas ya que, como no profesional de ningún tema, puedo sacar mucho provecho de las opiniones de los demás (aunque piensen que no saben lo suficiente como para opinar, excusa que no sirve ya que yo tampoco entiendo).


dilluns, 7 de febrer del 2011

A vista d'ocell



Aquesta està feta des d'un globus lligat a Disneyland París (a tots ens toca aquest suplici al menys un cop a la vida). El color fosc de l'aigua fa que els colors de les barques semblin més vius. La posició de la barca blava li dóna un dinamisme a la composició que no existiria si estés col·locada a la mateixa posició que les demés.
___________________________________________

Esta está hecha desde un globo atado en Disneyland París (a todos nos toca este suplicio al menos una vez en la vida). El color oscuro del agua hace que los colores de las barcas parezcan más vivos. La posición de la barca azul le da un dinamismo a la composición que no existiría si estuviera colocada en la misma posición que las demás.

Curs alternatiu de fotografia (3) - La vista i l'agilitat

Com he comentat anteriorment, una de les coses que em posen més nerviós (una de les moltes coses) és el veure algú enquadrant, mirant, pensant-s'ho, tornant a mirar, pensar, enquadrant un altre cop, indecís... i mentrestan tot un grup de gent esperant a que faci la foto per a continuar caminant.
Ara proposaré una série d'exercicis imprescindibles per a evitar ser un d'aquests cagadubtes i, fins i tot, millorar la qualitat de la fotografia donant-li un punt de personalitat.
1r exercici: mirar moltes fotografies. Entrar a pàgines de fotografia, llegir llibres, mirar fotos de diaris i revistes... d'on sigui, pensar si t'agraden o no i analitzar què és el que t'agrada i el que no i intentar pensar el perquè.
2n exercici: quan creguis que ja tens cert criteri (personal i intransferible i no confondre amb saber de fotografia, no té res a veure) intenta, durant uns quants dies a fer fotos amb la mirada. No estic com una cabra, no, és molt interessant adonar-nos de la gran quantitat de fotos que veiem pel carrer i que, si no ens ho fixem, ens passarien desapercebudes. Amb els criteris adquirits amb el primer exercici, ens passarem uns quants dies veient fotografies potencials i pensar-les al moment com quedarien perfeces (blanc i negre, tonalitats de llum, pensar a qina hora seria millor per a crear millor efecte... tot això sense càmera.
3r exercici: sortir al carrer amb la càmera. Farem exactament el mateix que al segon exercici però, en quan veiem la possible fotografia, agafem la càmera i, sense quasi mirar el visor disparar. Fer-ne moltes i moltes, donant igual si surten bé o no, la qüestió és aprendre a veure i disparar, veure i disparar.
Més endavant ja aprendrem a veure en fotos aparentment irrellevants alguna cosa interessant.
__________________________________

Como he comentado anteriormente, una de las cosas que me ponen más nervioso (una de las muchas cosas) es el ver a alguien encuadrando, mirando, pensando, volviendo a mirar, pensar, encuadrando de nuevo, indeciso ... y Mientras tanto todo un grupo de gente esperando a que haga la foto para seguir caminando.
Ahora propondré una serie de ejercicios imprescindibles para evitar ser uno de estos indecisos y, incluso, mejorar la calidad de la fotografía dándole un punto de personalidad.
1 º ejercicio: mirar muchas fotografías. Entrar a páginas de fotografía, leer libros, mirar fotos de periódicos y revistas ... de donde sea, pensar si te gustan o no y analizar qué es lo que te gusta y lo que no e intentar pensar el porqué.

2 º ejercicio: cuando creas que ya tienes cierto criterio (personal e intransferible y no confundir con saber de fotografía, no tiene nada que ver) intenta, durante unos días a hacer fotos con la mirada. No estoy como una cabra, no, es muy interesante darnos cuenta de la gran cantidad de fotos que vemos por la calle y que, si no nos lo fijamos, nos pasarían desapercibidas. Con los criterios adquiridos con el primer ejercicio, nos pasaremos unos días viendo fotografías potenciales y pensar al momento cómo quedarían perfectamente (blanco y negro, tonalidades de luz, pensar en qué hora sería mejor para crear mejor efecto ... todo ello sin cámara.
3 º ejercicio: salir a la calle con la cámara. Haremos exactamente lo mismo que en el segundo ejercicio pero, en cuanto vemos la posible fotografía, cogemos la cámara y, sin casi mirar el visor disparar. Hacer muchas y muchas, dando igual si salen bien o no, la cuestión es aprender a ver y disparar, ver y disparar.
Más adelante ya aprenderemos a ver en fotos aparentemente irrelevantes algo interesante.