Aquest bloc no preten sentar càtedra en cap concepte, només vull anar experssant la meva manera de veure les diverses representacions gràfiques, pròpies i alienes. Bàsicament em centraré en la fotografia ja que és del que puc defensar-me millor però hi aniran sortint altres tipus d'opinions (pintura, disseny, còmic...).

M'agradaria molt poder crear discussions constructives ja que, com a no professional de cap tema, puc treure molt de profit de les opinions dels demés (encara que pensin que no en saben prou com per a opinar, excusa que no serveix ja que jo tampoc hi entenc).



_________________________________________________



Este blog no pretende sentar cátedra en ningún concepto, sólo quiero ir expresando mi manera de ver las diversas representaciones gráficas, propias y ajenas. Básicamente me centraré en la fotografía ya que es lo que puedo defenderme mejor pero irán saliendo otros tipos de opiniones (pintura, diseño, cómic ...).

Me gustaría mucho poder crear discusiones constructivas ya que, como no profesional de ningún tema, puedo sacar mucho provecho de las opiniones de los demás (aunque piensen que no saben lo suficiente como para opinar, excusa que no sirve ya que yo tampoco entiendo).


dimecres, 14 de setembre del 2011

Richard Hamilton (1922-2011)

Ahir va morir l'artista britànic Richard Hamilton. Per als que necessiten etiquetar les coses per a poder explicar tendències artístiques, es pot dir que és el pare del Pop Art (en cap cas Warhol ni Lichtenstein) i per als que els cal un punt concret de la història per a poder explicar el començament d'una tendència artística sense tenir en compte tot el que hi ha al darrera, es pot dir que el quadre "Just what is it that makes today's homes so different, so appealing?" (1956) és el que inicia aquest moviment.
_______________________________________

Ayer murió el artista británico Richard Hamilton. Para los que necesitan etiquetar las cosas para poder explicar tendencias artísticas, se puede decir que es el padre del Pop Art (en ningún caso Warhol ni Lichtenstein) y para los que necesitan un punto concreto de la historia para poder explicar el comienzo de una tendencia artística sin tener en cuenta todo lo que hay detrás, se puede decir que el cuadro "Just what is it that makes today's homes so different, so appealing?" (1956) es el que inicia este movimiento.


Les característiques esencials que el fan englobar dins d'aquest moviment del Pop Art, és el concepte d'inserir diverses icones de la societat de consum de l'època. El que no estic d'acord es quan, de forma general, es comenta que tots els elements són els típics béns de consum americans. Igual és la tendència comercial del moment (un moment molt llarg, penso) però el que els crítics / historiadors obliden és que el que du a la mà l'home no és pas un producte americà, precisament (deixeu-me posar patriòtic de tant en tant). De fet, moltes de les consideracions posteriors de Hamilton, estan en la línia de Warhol i companyia.
Seria injust, però, englobar exclusivament a Hamilton dins de l'etiqueta del Pop Art. Als seus origens i, de fet, en obres posteriors a la ja comentada, es pot extreure de moltes de les seves obres la idea d'una evolució, diguem-ne simplificada, del cubisme, del futurisme i d'altres moviments del començament del segle XX.
_________________________________________


Las características esenciales que lo hacen englobar dentro de este movimiento del Pop Art, es el concepto de insertar varios iconos de la sociedad de consumo de la época. Lo que no estoy de acuerdo es cuando, de forma general, se comenta que todos los elementos son los típicos bienes de consumo americanos. Igual es la tendencia comercial del momento (un momento muy largo, pienso) pero lo que los críticos / historiadores olvidan es que lo que lleva a la mano del hombre no es un producto americano, precisamente (dejadme poner patriótico de vez en cuando). De hecho, muchas de las consideraciones posteriores de Hamilton, están en la línea de Warhol y compañía.
Sería injusto, sin embargo, englobar exclusivamente a Hamilton dentro de la etiqueta del Pop Art. E sus orígenes y, de hecho, en obras posteriores a la ya comentada, se puede extraer de muchas de sus obras la idea de una evolución, digamos simplificada, del cubismo, del futurismo y de otros movimientos del comienzo del siglo XX.



En aquesta obra anomenada "Glorious Techniculture" (datada entre els anys 1961 i 1964) sense arribar a ser cubista s'entreveu una clara influència picassiana. També s'hi veu una referència al futurisme a l'incloure elements relacionats amb la tecnologia més actual.
______________________________________


En esta obra llamada "Glorious Techniculture" (datada entre los años 1961 y 1964) sin llegar a ser cubista vislumbra una clara influencia picassiana. También se ve una referencia al futurismo al incluir elementos relacionados con la tecnología más actual.