Aquest bloc no preten sentar càtedra en cap concepte, només vull anar experssant la meva manera de veure les diverses representacions gràfiques, pròpies i alienes. Bàsicament em centraré en la fotografia ja que és del que puc defensar-me millor però hi aniran sortint altres tipus d'opinions (pintura, disseny, còmic...).

M'agradaria molt poder crear discussions constructives ja que, com a no professional de cap tema, puc treure molt de profit de les opinions dels demés (encara que pensin que no en saben prou com per a opinar, excusa que no serveix ja que jo tampoc hi entenc).



_________________________________________________



Este blog no pretende sentar cátedra en ningún concepto, sólo quiero ir expresando mi manera de ver las diversas representaciones gráficas, propias y ajenas. Básicamente me centraré en la fotografía ya que es lo que puedo defenderme mejor pero irán saliendo otros tipos de opiniones (pintura, diseño, cómic ...).

Me gustaría mucho poder crear discusiones constructivas ya que, como no profesional de ningún tema, puedo sacar mucho provecho de las opiniones de los demás (aunque piensen que no saben lo suficiente como para opinar, excusa que no sirve ya que yo tampoco entiendo).


dimecres, 22 de juny del 2011

Banksy: un heroi o un estafador?



S'ha escrit molt sobre el graffiter més famos del món i no hi ha dues opinions iguals sobre aquest personatge, suposadament britànic, la identitat del qual és un dels secrets més ben guardats que existeixen (tenint en compte que la recepta de la Coca-cola ja ha sortit a la llum). Per a qui no ho sàpiga, Banksy inicià la seva carrera com a graffiter a començaments dels anys 90, mantenint la seva imatge i la seva identitat oculta en tot moment, amb pintades a les parets amb una força càrrega tant irònica com de denúncia sense renunciar a la qualitat artística. De vegades aprofitava cartells o graffitis ja existents o, fins i tot, desperfectes de les parets. Amb el temps va incloure al seu repertori objectes creats al seu taller i deixats en mig del carrer com per exemple una cabina telefònica doblegada per la meitat._________________________________________


Se ha escrito mucho sobre el graffitero más famoso del mundo y no hay dos opiniones iguales sobre este personaje, supuestamente británico, cuya identidad es uno de los secretos mejor guardados que existen (teniendo en cuenta que la receta de la Coca-cola ya ha salido a la luz). Para quien no lo sepa, Banksy inició su carrera como graffitero a principios de los años 90, manteniendo su imagen y su identidad oculta en todo momento, con pintadas en las paredes con una fuerte carga tanto irónica como de denuncia sin renunciar a la calidad artística. A veces aprovechaba carteles o graffitis ya existentes o, incluso, desperfectos de las paredes. Con el tiempo incluyó en su repertorio objetos creados en su taller y dejados en plena calle como por ejemplo una cabina telefónica doblada por la mitad.




És possible que una de les seves obres que va causar més soroll va ser la vegada que posà una nina inflable disfressada de pres de Guantánamo al costat d'una atracció a Disneyland. Immediatament l'atracció es va aturar i es creà un dispositiu impresionant de seguretat pensant que buscaven un terrorista. Van acabar detenint un fotògraf que anava amb ell el qual no va delatar l'artista.
_________________________________________

 Es posible que una de sus obras que causó más ruido fue la vez que puso una muñeca hinchable disfrazada de preso de Guantánamo junto a una atracción en Disneyland. Inmediatamente la atracción se detuvo y se creó un dispositivo impresionante de seguridad pensando que buscaban un terrorista. Acabaron deteniendo un fotógrafo que iba con él el que no delató el artista.



L'any 2000 va crear una exposició amb les seves obres la qual cosa dugué a que, aquestes, fossin objectes preats dins els cercles artístics igual que qualsevol dels pintors més cotitzats del seu temps. A partit d'aquí, subhastes, prestigi i les classes altes pagant preus desorbitats per tenir un Banksy a casa seva. Fins i tot n'hi ha exposat algun al MOMA de Nova York.
_______________________________________
En el año 2000 creó una exposición con sus obras lo que llevó a que, éstas, fueran objetos preciados dentro de los círculos artísticos al igual que cualquiera de los pintores más cotizados de su tiempo. A partir de aquí, subastas, prestigio y las clases altas pagando precios desorbitados por tener un Banksy en su casa. Incluso hay expuesto alguno en el MOMA de Nueva York.

Aquest darrer punt és el que més controvèrsia ha creat i que no ha deixat indiferent a ningú que hagi seguit la seva obra. Si un busca opinions a fòrums per la xarxa en trobarà de tots colors. Hi ha qui el justifica dient que necessita diners per a finançar les seves obres, d'altres que és lliure per a fer el que vulgui amb la seva propietat intel·lectual... pel contrari alguns opinen que s'ha venut al sistema el qual fa anys que ve denunciant i que només és un farsant.
_________________________________________
Este último punto es el que más controversia ha creado y que no ha dejado indiferente a nadie que haya seguido su obra. Si uno busca opiniones en foros por la red encontrará de todos colores. Hay quien lo justifica diciendo que necesita dinero para financiar sus obras, otros que es libre para hacer lo que quiera con su propiedad intelectual ... por el contrario algunos opinan que se ha vendido al sistema el que hace años que viene denunciando y que sólo es un farsante.

  

A mi només em queden alguns dubtes:  navegant per la xarxa és possible trobar prou dades disperses dient del poc que se sap d'ell, com per a identificar-lo sense problemes per poc que s'investigui. De fet, per algun lloc s'arriba a dir que ha estat fitxat per la policia. Una altra cosa a la que li dono voltes és al fet de que les classes benestants tan insultades per la seva obra acabin pagant fortunes per aquestes... no serà que ha sigut la manera que tenen d'insultar-lo a ell i fer-lo caure en el més absolut descrèdit?
_______________________________________
A mí sólo me quedan algunas dudas: navegando por la red es posible encontrar suficientes datos dispersos diciendo lo poco que se sabe de él, como para identificarlo sin problemas a poco que se investigue. De hecho, por algún lugar se llega a decir que ha sido fichado por la policía. Otra cosa a la que le doy vueltas es al hecho de que las clases acomodadas tan insultadas por su obra acaben pagando fortunas por estas ... no será que ha sido la manera que tienen de insultarle a él y hacerlo caer en el más absoluto descrédito?