Aquest bloc no preten sentar càtedra en cap concepte, només vull anar experssant la meva manera de veure les diverses representacions gràfiques, pròpies i alienes. Bàsicament em centraré en la fotografia ja que és del que puc defensar-me millor però hi aniran sortint altres tipus d'opinions (pintura, disseny, còmic...).

M'agradaria molt poder crear discussions constructives ja que, com a no professional de cap tema, puc treure molt de profit de les opinions dels demés (encara que pensin que no en saben prou com per a opinar, excusa que no serveix ja que jo tampoc hi entenc).



_________________________________________________



Este blog no pretende sentar cátedra en ningún concepto, sólo quiero ir expresando mi manera de ver las diversas representaciones gráficas, propias y ajenas. Básicamente me centraré en la fotografía ya que es lo que puedo defenderme mejor pero irán saliendo otros tipos de opiniones (pintura, diseño, cómic ...).

Me gustaría mucho poder crear discusiones constructivas ya que, como no profesional de ningún tema, puedo sacar mucho provecho de las opiniones de los demás (aunque piensen que no saben lo suficiente como para opinar, excusa que no sirve ya que yo tampoco entiendo).


dimecres, 28 de setembre del 2011

Milton Glaser - I Love New York

Corrien els anys 70 i Nova York era, com a ciutat, el caos. Tothom recordarà aquelles pel·lícules de l'estil Taxi Driver o d'altres on aquella ciutat es podia resumir com a delinqüència, crims, prostitució, misèria... un lloc desfet del tot. El turisme queia sense parar i la confiança dels ciutadans en la seva pròpia ciutat s'enfonsava fins a llindars autodestructius. És per això que el departament de comerç de l'Estat de Nova York decidí engegar una campanya dirigida a canviar la imatge exterior i interior de la ciutat. Van contractar l'empresa Wells Rich Greene a més de l'il·lustrador i dissenyador Milton Glaser per a que treballessin en aquest projecte. Al final la idea de Glaser va ser un senzill logotip clar i pregnant.
__________________________________________

Corrían los años 70 y Nueva York era, como ciudad, el caos. Todos recordarán aquellas películas del estilo Taxi Driver o de otros donde esa ciudad se podía resumir como delincuencia, crímenes, prostitución, miseria ... un lugar deshecho del todo. El turismo caía sin cesar y la confianza de los ciudadanos en su propia ciudad se hundía hasta umbrales autodestructivos. Es por ello que el departamento de comercio del Estado de Nueva York decidió poner en marcha una campaña dirigida a cambiar la imagen exterior e interior de la ciudad. Contrataron la empresa Wells Rich Greene además del ilustrador y diseñador Milton Glaser para que trabajaran en este proyecto. Al final la idea de Glaser fue un sencillo logotipo claro y pregnante.


Aquella campanya havia de durar uns dos mesos però, sense voler-ho, s'ha erigit ja com un mite i lligat per sempre amb la imatge de la Gran Poma. El missatge és clar: M'agrada Nova York", sense més. Una ciutat complexa amb uns problemes molt greus requereix una solució senzilla i aquesta és recuperar la confiança i donar una imatge molt diferent a la que es tenia fins aleshores. Aconseguit això (que no és fàcil) la resta ve sol. Aquesta mateixa idea la va agafar l'ajuntament de Barcelona al veure que ningú no creia en les seves possibilitats de poder organitzar uns Jocs Olímpics, creant la campanya "Barcelona més que mai". Val a dir que va ser tot un èxit i que va fer créixer una confiança la qual no havia existit mai.
________________________________________


Aquella campaña debía durar unos dos meses pero, sin quererlo, se ha erigido ya como un mito y atado para siempre con la imagen de la Gran Manzana. El mensaje es claro: Me gusta Nueva York ", sin más. Una ciudad compleja con unos problemas muy graves requiere una solución sencilla y esa es recuperar la confianza y dar una imagen muy diferente a la que se tenía hasta entonces. Conseguido esto (que no es fácil) el resto viene solo. Esta misma idea la tomó el ayuntamiento de Barcelona al ver que nadie creía en sus posibilidades de poder organizar unos Juegos Olímpicos, creando la campaña "Barcelona más que nunca". Cabe decir que fue todo un éxito y que hizo crecer una confianza la que no había existido nunca.